Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2022 01:18 - Статия против мразещи.Гладуване.Ядки.Куркума .Плод.Зеленчук.Движения.Непушачи.Непиячи.Нещастници .Страхливци.Горди.Разкрепостени.
Автор: zdravkozdrav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2067 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 18.02.2022 01:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Статия против мразещи: Гладуване. Ядки. Куркума. Плод. Зеленчук. Движения. Непушачи. Непиячи. Нещастници. Страхливци. Горди. Разкрепостени... Чували сте го и по друг начин!
  1. Мразещи гладуването.  Избягвайте преяждането Проучванията върху животни показват, че ако дневният прием на калории се намали с около 10-50%, това може да увеличи максималната продължителност на живота им.
   2.Мразещи ядките.  Яжте повече ядки Ядките са богати на протеини, фибри, антиоксиданти и полезни растителни съединения. Нещо повече, те са чудесен източник на няколко витамина и минерала, като мед, магнезий, калий, фолиева киселина, ниацин и витамини В6 и Е. Няколко проучвания  доказват, че ядките имат благоприятен ефект по отношение на превенцията на сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, метаболитен синдром и някои видове рак.
 
   3. Мразещи Куркума. Включете куркума в менюто си Тази подправка съдържа мощно биоактивно съединение, наречено куркумин. Благодарение на своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, това вещество помага за поддържане на функцията на мозъка, сърцето и белите дробове, както и за превенция на рак и на заболявания, свързани с възрастта.
   4. Мразещи плод и зеленчука. Яжте повече здравословни храни Консумацията на плодове, зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести храни и боб може да намали риска от куп заболяване и да насърчи дълголетието. Например, много проучвания свързват богатата на растителна храна диета с по-нисък риск от преждевременна смърт, както и с намален риск от рак, метаболитен синдром, сърдечни заболявания и депресия.
 
  5. Мразещи движенията. Бъдете физически активни Само 15 минути упражнения на ден могат да ви гарантират по-дълъг живот. Освен това рискът от преждевременна смърт намалява с 4% за всеки допълнителни 15 минути ежедневна физическа активност. 
  6. Пушачите  Пушенето е пряко свързано с куп болести и ранна смърт. Пушачите живеят с 10 години по-малко и при тях рискът от преждевременна смърт е по-висок цели 3пъти. Никога не е твърде късно да се откажете от вредния навик.
    7. Алкохолюбците. Намалете количеството на консумирания алкохол Консумацията на алкохол се свързва със заболявания на черния дроб, сърцето и панкреаса, както и с повишен риск от преждевременна смърт. Въпреки това, умерената консумация на алкохолни напитки се свързва с по-ниска вероятност от някои заболявания, както и със 17-18% по-нисък риск от преждевременна смърт.
    8. Нещастници. Дайте приоритет на щастието си Чувството на щастие може значително да увеличи дълголетието. При щастливите хора рискът от ранна смърт е с 3,7% по-нисък.
    9. Страхливци.  Избягвайте стреса и тревожността Тревожността и стресът могат значително да намалят продължителността на живота. Жените, страдащи от стрес, са с два пъти по-висок риск от преждевременна смърт заради сърдечно заболяване, инсулт или рак на белия дроб. При мъжете този риск е цели 3 пъти по-висок.
  
  10. Гоpдите. Поддържайте социални контакти Според психолози това може да увеличи продължителността на живота с цели 50%.  Общуването с други хора води до положителни промени в сърдечната дейност, мозъка, хормоналната и имунната функция, което може да намали риска от хронични заболявания. 
 
  11. Разкрепостените. Бъде по-дисциплинирани и организирани Тези качества се свързват с 11% по-дълга продължителност на живота. 
    12. Обезводнените. Пийте кафе или чай. И кафето, и чаят се свързват с по-нисък риск от хронични заболявания. Например, полифенолите и катехините, открити в зеления чай, могат да намалят риска от рак, диабет и сърдечни заболявания. Редовната консумация на кафе се свързва с по-нисък риск от диабет тип 2, сърдечни заболявания, някои видове рак и мозъчни заболявания, като болестта на Алцхаймер и Паркинсон. При любителите на кафето и чая рискът от преждевременна смърт е с  20-30% по-нисък в сравнение с тези, които не консумират нито една от двете напитки.



Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkozdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 61675
Постинги: 27
Коментари: 16
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930