Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04 10:17 - Екстра Девствено Оливково Олио.Храната - балансирана, полезна.Отказваме вредните.Готвачи - отровители с вкусна канцерогенна храна.Доктори - касапи в бели прести
Автор: zdravkozdrav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.04 10:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Бъди сам стопанин.Не ставай Месото на зеленски в тиган. В 1 суп. лъж. Екстра Върджин Зехтин (Оливково масло), се съдържат 10-15% дн.доза вит. Е и К, и изобилие от полезни мастни киселини. Тези елементи са есенциални за нас – не се произвеждат самостоятелно от тялото, но организмът се нуждае от тях за голяма част от жизненоважните функции.
   Истинският студено пресован зехтин съдържа и ценни вещества, които проявяват противовъзпалителни ефекти в организма ни. Естествените полифеноли в състава на маслините имат антиоксидантни свойства и може да подпомогнат цялостното укрепване на здравето.
   Екстра върджин зехтинът е особено подходящ за добавяне към готови храни, за да ги обогати с аромата и вкуса си. Неповторимите му вкусови качества и характерен аромат на свежи маслини ще допълнят всяка рецепта. Подхожда си със: Салати и други сурови храни  
   * Не е скъпо! На ден общо 20 грама: сутрин 1 чаена лъжица и вечер пред сън - 1 чаена лъжица пълна. Това е хранителен лек. Бах ги касапите и пригожините. Пошли на 3 букви:
image

   Не бива да нагряваме студено пресования зехтин над температура от 210 градуса, тъй като това е неговата точка на димене. В този случай ще загубим ценните вкусови качества и характерния аромат.
   Ползите от студено пресован зехтин за организма ни.
Този зехтин се състои главно от олеинова киселина (до 83%). Това всъщност е мастната киселина Омега-9.
Някои проучвания показват връзка между консумацията на олеинова киселина и намаляването на риска от ревматоиден артрит.
   Тези открития показват още една от многобройните ползи на студено пресования зехтин. Малки проучвания показват, че качественият студено пресован зехтин може да помогне за регулацията на инсулина и холестерола в кръвта. Полезните мастни киселини в зехтина не са причина да се притесняваме за напълняване.
   Ако консумираме екстра върджин зехтин в нормални количества, тези мазнини ще ни помогнат да се чувстваме сити за по-дълго време и да не посягаме за междинни снаксове и други вредни храни.
   Екстра Върджин Зехтин: няма по висока ниво! Цената е около 16€, а =Максимална киселинност под 1%.
   1.Зехтинът е първа преса – извлича се чистото масло от маслините, което не е преминало преработка, а маслините са непреработвани до този момент.
  2.Ниски нива на киселинност – за да се смята за екстра върджин, зехтинът трябва да е с ниво на киселинност под 1%.
   3.Студено пресован зехтин – за запазването на стандартните изисквания зад този термин е необходимо маслиновото масло да се извлече без термична обработка и нагряване. Така се запазват и полезните вещества, които естествено се откриват в маслините.
**Екстра върджин зехтин. Хранителна стойност на 100 г:

1.Енергия=815 kcal/в 100г.
2.А.Мазнини/Fats=90.6 г/в 100 г. От които:
2.Б.наситени/saturated=14,6 г
2.В.Моно-ненаситени мазнини=70 г
2.Г.Поли-ненаситени мазнини=6 г
3-7. Липсват: Холестерол, Захари, Фибри, Протеин, Сол=0 г
 **
Максимална киселинност: 0,8%
Стойност на пероксид: 20 mEqo2/кг
Ултравиолетова абсорбция: К232 – макс. стойност 2,5 К270 – макс. стойност 0,22 К – макс. стойност 0,01
**
Съхраняване: На сухо и хладно място (18°C максимална температура). Препоръчително е да се съхранява на тъмно място, за да се запазят неговите вкусови и химически ползи.
**
Използването на зехтин може да предотврати хронични възпаления и болести като сърдечни заболявания, артрит, Алцхаймер и дори рак.
   Хората, които консумират зехтин, са по-защитени от различни сърдечно-съдови състояния. Най-вече инсулт и инфаркт. Свързан е с понижаването на кръвното налягане и намаляването на лошия LDL холестерол.  Стига да го съхраняваме правилно и да съобразяваме използването му с качеството му, то зехтинът единствено ще отдава полезните си свойства.  Противопоказания: Важно е единствено да се внимава и непоносимост към алергия към маслини или други възможни примеси с този произход.
image Да се внимава за метода на производство да е Студено-пресован. Той подсказва много за полезните качества на всяка една мазнина за готвене.



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkozdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 87627
Постинги: 52
Коментари: 38
Гласове: 251
Архив
Календар
«  Май, 2025  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031